Welkom bij Maak Digitale Muziek!

“Ik help je graag bij het bouwen van de beste home studio-ervaring!”

— Ruud de Graaff

Ik ben Ruud de Graaff, de oprichter van Maak Digitale Muziek. Dit is de site voor al je home studio ideeën, muzieksoftware- en synthesizer-reviews. Ik help je graag bij het bouwen van de beste home studio-ervaring!

Elektronische muziek maken op de computer

Meer dan 20 jaar geleden ontdekte ik dat artiesten elektronische muziek maken op de computer, zowel op pc als Mac. Artiesten als Moby, Underworld, Tiësto, Armin van Buuren, David Guetta en vele andere elektronische muzikanten gebruiken niet alleen hardware synthesizers maar ook software. Dus al het geluid dat je hoort zit gewoon in de computer die thuis staat!

Ik zocht uit hoe zij hun sounds maken. Welke software gebruiken zij, en waarom? Wat is hun favoriete hardware? Welke audio-interfaces en MIDI-apparatuur gebruiken zij? Hoe produceren zij hun muziek?

De herintroductie van analoge instrumenten

Vanaf begin 2010 brachten fabrikanten opnieuw analoge synthesizers en drummachines uit. Ik mocht er een paar van reviewen en heb een aantal daarvan opgenomen in mijn home studio. Ik heb zelfs een aantal toffe Deep House presets gemaakt voor de Bass Station ii, een fantastische analoge synthesizer voor beginners, een aanrader!

De beste ervaring in de home studio

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over de productie van elektronische muziek, de beste muzieksoftware en hardware als studiomonitors, hoofdtelefoons, microfoons en audio-interfaces.

Mijn doel met deze website is om te delen wat ik leer tijdens het maken van elektronische muziek. Hopelijk inspireer ik jou met ideeën, producten en gereedschappen voor de beste muziekproductie-ervaring. Ik vind het fantastisch om je te helpen bij het opbouwen van je eigen home studio.

Muziek maken is voor iedereen

Ik vind het nog altijd fascinerend dat iedereen muziek kan maken op zijn computer, smartphone of tablet. Er zijn zoveel creatieve manieren om moderne technologie te gebruiken in je muziek. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Veel plezier bij je eigen ontdekkingsreis in de elektronische muziek!