Ableton Live 9 Audio to MIDI vergeleken met Melodyne

Ableton Live 9 is gisteren uitgebracht. Een van de meest interessante features is Audio to MIDI, een functie die audio converteert naar midi. Met deze functie kun je melodieën of ritmes neurieën en converteren naar midi. Ableton Live 9 is released yesterday. One of the most interesting features is Audio to MIDI, a function which allows you to convert audio to MIDI. This feature allows you humming in melodies or rhythms and convert them into MIDI.

Ableton Live 9 is gisteren uitgebracht. Een van de meest interessante features is Audio to MIDI, een functie die audio converteert naar midi. Met deze functie kun je melodieën of ritmes neurieën en converteren naar midi. Dat is erg handig als je niet goed met een keyboard of drumpadcontroller overweg kunt. Melodyne biedt een vergelijkbare functie voor het overzetten van melodieën, maar deze heeft geen mogelijkheid om drums in een audiobestand om te zetten naar midi.

In de onderstaande video vergelijkt Trappar de Audio to MIDI-functie van Live 9 met die van Melodyne. Live 9 blijkt zeer redelijk te werken, maar nog niet helemaal foutloos.

Plaats een reactie