Korg Volca series – analoge synthesizers voor een prikkie

Korg gaat binnenkort de MS-20 mini uitbrengen, een van de spectaculairste (her)introducties van de afgelopen jaren op het gebied van de analoge synthesizers. Dit gaat al een regelrechte hit worden, maar de hardwarefabrikant heeft geen behoefte om op zijn lauweren te rusten. Aanstaande zomer zal Korg de Volca series introduceren, een drietal synthesizers die voor rond de 150 euro in de winkel komen te liggen.Korg will soon release the MS-20 mini, one of the most spectacular (re)introductions of analog synthesizers in the recent years . This is already a direct hit, but the hardware manufacturer does not take a rest. Next summer Korg will also introduce the Volca series which include three synthesizers with a price tag of around 150 euro.

Korg gaat binnenkort de MS-20 mini uitbrengen, een van de spectaculairste (her)introducties van de afgelopen jaren op het gebied van de analoge synthesizers. Dit gaat al een regelrechte hit worden, maar de hardwarefabrikant heeft geen behoefte om op zijn lauweren te rusten. Aanstaande zomer zal Korg de Volca series introduceren, een drietal synthesizers die voor rond de 150 euro in de winkel komen te liggen.

De Volca series bestaat uit een bassynthesizer, een drummachine en een leadsynth. Ze zijn klein, maar het geluid kan erg groot zijn zoals in de onderstaande video is te horen. Ik heb overigens geen idee of Korg hierop externe effecten als een compressor heeft gezet, maar het is wel duidelijk dat de drummachine behoorlijk kan beuken.

In de onderstaande video wordt de Korg MS-20 mini gereviewd door het Japanse Music Track. Aan het begin van de video kun je de MS-20 mini alleen aan het werk horen. Spoel daarna nog even door naar het eind om de MS-20 mini aan het werk te horen met een sequencer en een synthesizer van Doepfer. Indrukwekkend!

Plaats een reactie