Novation Bass Station II gaat voor analoog

Novation heeft de Bass Station II geïntroduceerd. Deze opvolger van de digitale bassynthesizer uit de jaren negentig is gemaakt met analoge technieken. Hiermee sluit de hardwarefabrikant zich aan bij de huidige modetrend.Novation has introduced the Bass Station II. This successor to the digital bass synth from the nineties is made with analogue techniques. The hardware manufacturer joins the current analogue fashion trend.

Novation heeft de Bass Station II geïntroduceerd. Deze opvolger van de digitale bassynthesizer uit de jaren negentig is gemaakt met analoge technieken. Hiermee sluit de hardwarefabrikant zich aan bij de huidige modetrend.

Het is momenteel smullen geblazen voor de liefhebber van analoge synthesizers. De Korg MS-20 mini is een van de meest spectaculaire introducties van dit moment en zal binnenkort ook in Europa verkrijgbaar zijn voor 600 euro. De Bass Station II zal onder andere hiermee de concurrentie moeten aangaan. Het prijskaartje is 500 dollar, mogelijk hetzelfde bedrag zal hier moeten worden neergeteld in euro.

De Bass Station II is een monofone synthesizer met twee oscillatoren plus een sub-oscillator voor extra vette bassen. Hij is onder andere voorzien van filter en modulatiemogelijkheden, een distortion en een arpeggiator. De synthesizer is volgens Novation geschikt voor zowel bas- als leadgeluiden.

Het aanslaggevoelige keyboard met toewijsbare aftertouch van de Bass Station II is waarschijnlijk superieur aan die van de MS-20 mini. Bovendien heeft deze in tegenstelling tot de MS-20 mini ruimte voor het opslaan van presets (64 van de fabrikant en 64 voor de gebruiker). De presets zijn ideaal voor het gebruik tijdens optredens. Via usb kun je hem aansluiten op de computer. In de onderstaande video wordt de Bass Station II aan het eind geïntroduceerd.

Plaats een reactie