Reason 7 krijgt midi out en rex-integratie

Propellerhead Software heeft Reason 7 aangekondigd. De belangrijkste vernieuwingen zijn de door velen gewenste midi out en rex-integratie.Propellerhead Software has announced Reason 7. The main additions are MIDI out and REX integration, which was desired by many Reason fans.

Propellerhead Software heeft Reason 7 aangekondigd. De belangrijkste vernieuwingen zijn de door velen gewenste midi out en rex-integratie. Daarnaast is er een nieuw effect voor vintage geluiden, daarover doet de softwaremaker nogal vaag dus we zullen wel zien. Verder krijgt Reason eindelijk een knappe spectrum analyser die de geluidsfrequenties goed in beeld brengt, en een flink aantal verbeteringen in de mixtools. De upgrade is in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar en kost 129 euro, de volledige versie 405 euro. Reason-gebruikers kunnen zich nu inschrijven voor de betatest.

Met midi out kan Reason straks eindelijk externe midi-hardware aansturen. Dit was sinds lange tijd een wens van veel mensen en een heel logische stap gezien de enorme populariteit en belangstelling voor met name analoge synthesizers en drummachines.

Een andere wens van Reason-fans is de integratie van het rex-formaat in de sequencer. Voorheen konden rex-loops alleen met het programma Recycle worden aangemaakt, maar dat kan straks eindelijk ook in Reason. Zo kan audio in stukken (slices) worden gehakt en opgeslagen als een rex-loop, om deze vervolgens verder te manipuleren in de geweldige Dr. Octorex speler.

In de onderstaande, zoals altijd gelikte, video presenteert Propellerhead de nieuwe features van Reason 7.

Plaats een reactie