Freemasons demonstreert parallelle effecten in Reason 7

James Wiltshire van Freemasons demonstreert in deze video de voordelen van parallelle effecten met behulp van Reason 7. In Reason 7, dat op 30 april aanstaande wordt uitgebracht, is de toepassing van parallelle effecten als compressie nog eenvoudiger geworden met behulp van de mixer die is geïnspireerd op de beroemde SSL-mixconsole.James Wiltshire of Freemasons demonstrates the benefits of parallel effects processing in this video. Freemasons produce their mixes in Reason 7, which will be released on April 30. Parallel processing is enhanced with the introduction of Reason 7 as Wiltshire shows in the video.

James Wiltshire van Freemasons demonstreert in deze video de voordelen van parallelle effecten met behulp van Reason 7. In Reason 7, dat op 30 april aanstaande wordt uitgebracht, is de toepassing van parallelle effecten als compressie nog eenvoudiger geworden met behulp van de mixer die is geïnspireerd op de beroemde SSL-mixconsole.

Freemasons verbetert zijn danceproducties door een kopie van bijvoorbeeld de drumtracks van een nummer te maken om daar vervolgens effecteb als een compressor of saturator op te zetten. Deze mixt hij met de originele audio, zodat drums enorm groot klinken. Deze compressortechniek staat ook wel bekend als parallelle compressie en is volgens James Wiltshire ook goed toe te passen bij andere effecten als galm. Uiteraard is deze techniek ook van toepassing als je met andere software werkt als Ableton Live, Logic of Cubase.

Update: de video is helaas niet meer beschikbaar.

Plaats een reactie