Zen: beheer presets vst instrumenten zonder kopzorgen

Als je over veel vst-instrumenten beschikt, dan heb je vaak een enorme hoeveelheid presets op de harde schijf staan. Het zou mooi zijn als je deze vanuit één plek kunt benaderen, laden en afspelen in je tracks. Dat is precies wat Zen doet, een gratis vst-plugin die een paar weken geleden is geïntroduceerd door BigTick.You will have loads of presets on your harddrive when you are using a couple of vst instruments. Wouldn’t it be nice if you can load and play them in your tracks from one place? That’s exactly what Zen does, a free vst plugin introduced by BickTick a few weeks ago.

Als je over veel vst-instrumenten beschikt, dan heb je vaak een enorme hoeveelheid presets op de harde schijf staan. Het zou mooi zijn als je deze vanuit één plek kunt benaderen, laden en afspelen in je tracks. Dat is precies wat Zen doet, een gratis vst-plugin die een paar weken geleden is geïntroduceerd door BigTick.

Zen laadt in de vst-host als plugin en verzamelt automatisch via de website van BickTick de beschikbare presets van de ondersteunde synthesizers. De computer moet hierbij natuurlijk online zijn, maar het is ook mogelijk om offline te werken. Meer informatie hierover vind je in de faq op de website van BickTick.

Daarnaast kun je ook je eigen presets importeren. Dit werkt overigens een beetje omslachtig en vergt veel klikwerk doordat voor de import iedere preset apart moet worden geladen in Zen.

De gedownloade presets zijn keurig gerangschikt in categorieën als Pads, Leads, Bass, Strings, Piano, enzovoort. Ook kun je naar presets zoeken met behulp van zoekwoorden. Als je op een preset klikt, dan laadt Zen de synthesizer en kun je beginnen met muziek maken.

2 gedachten over “Zen: beheer presets vst instrumenten zonder kopzorgen”

Plaats een reactie