Hoe neem je een akoestische gitaar op?

Als je elektronische muziek maakt dan kan een track soms machinaal gaan klinken. In dat geval kan het helpen om analoog geluid toe te voegen aan de mix zodat het geheel wat organischer klinkt, bijvoorbeeld een akoestische gitaar. Maar hoe kun je deze het beste opnemen?Sometimes a track can sound rather mechanically while making electronic music. In this case it can help to add analogue sounds for a more organic sounding mix, for example an acoustic guitar. But how do you record an acoustic guitar?

Als je elektronische muziek maakt dan kan een track soms machinaal gaan klinken. In dat geval kan het helpen om analoog geluid toe te voegen aan de mix zodat het geheel wat organischer klinkt, bijvoorbeeld een akoestische gitaar. Maar hoe kun je deze het beste opnemen?

In de onderstaande video door de hardwarefabrikant Samson wordt een akoestische gitarist vastgelegd met een paar eenvoudige budgetmicrofoons. Je kunt horen dat de gitaar heel anders klinkt na de verandering van de microfoonpositie. Hiermee kun je dus naar harte lust experimenteren.

Ook kan het geluid van je gitaar totaal anders klinken als je een nieuw setje snaren gebruikt. Een “drogere” opname krijg je door de ruimte te behandelen met dempend materiaal zoals een gordijn aan de muur of tapijt op de vloer.

Update: de video is helaas niet meer beschikbaar op YouTube.

Plaats een reactie